Taalreis Canterbury

In mei 2013 bezochten 22 leerlingen van het Charlemagne College in Landgraaf de Engelse stad Canterbury. Het betroffen 12 en 13 jarige HAVO scholieren die in het kader van tweetalig onderwijs een taalreis maakten naar Engeland.

Het doel van de reis was het verbeteren van het Engels van de leerlingen. Er is voor Canterbury gekozen vanwege de Engelse cultuur en de goede bereikbaarheid. Canterbury is een kleine overzichtelijke universiteitsstad niet ver van Dover. De stad heeft, ondanks dat het klein is, toch een kosmopolitische uitstraling. Tegelijkertijd heeft Canterbury toch haar Engelse karakter behouden waardoor de leerlingen werden ondergedompeld in de Engelse cultuur. De leerlingen verbleven in gastgezinnen. Dat kwam de Engelse taalontwikkeling ten goede.

Programma

Het programma bestond uit een mengeling van taal en cultuuronderwijs. In de ochtenden taalonderwijs op de Stafford School of English. In de namiddag een cultureel bezoek aan Canterbury, London en Dover Castle.
Tijdens de vroege avonden was er een leuk, niet al te zwaar programma voor de jeugd en ’s avonds verbleven de leerlingen in gastgezinnen.

Mosae Group Travel heeft op ons verzoek deze reis samengesteld. Robert voelde perfect aan wat goed was voor onze leerlingen en kon onze wensen goed begrijpen en omzetten in een mooie educatieve en toch ontspannen reis. Ook de door hem geadviseerde Stafford School of English voldeed aan onze kwaliteitseisen.

De samenwerking met Mosae Group Travel hebben we als zeer prettig en betrokken ervaren. Robert is deskundig en probleemoplossend. Kortom een goede samenwerking waardoor wij besloten hebben om ook dit jaar voor onze leerlingen en docenten een reis te laten organiseren door Mosae Group Travel.

Monique Kusters
Afdelingsleider tweetalig onderwijs
Charlemagne College Landgraaf