Tweetalig onderwijs: TTO taal- en cultuurreizen & internationalisering

london-walking-tour-22

TTO taalreis: Alle puzzelstukjes van TTO onderwijs komen samen

Een TTO taalreis is voor leerlingen vaak het hoogtepunt van het jaar. Leerlingen krijgen op school tweetalig onderwijs waardoor spreekvaardigheid in een andere taal met sprongen vooruit gaat. Spreekvaardigheid op school is 1 ding, maar het in praktijk durven brengen op reis is een ander verhaal. Een TTO taalreis is bij uitstek het ultieme middel om leerlingen over een drempel heen te helpen om de taal daadwerkelijk te durven spreken. Het leren kennen van een andere cultuur, het internationaliseren en de gezellig en verbroedering met de medereizigers geven een TTO taalreis nog meer inhoud!

Zorg uit handen bij de organisatie van de TTO taalreis

Bij het organiseren van een TTO taalreis voor het voortgezet onderwijs komt veel kijken. Van het inhoudelijke programma en het vervoer tot het bewaken van het budget en de bijbehorende adminstratie. Docenten hebben niet altijd de tijd om een TTO taalreis te organiseren. Mosae Group Travel wel, we ontzorgen en nemen de volledige organisatie van de TTO taalreis in handen, van A tot Z. We hebben dan ook een uitgebreid netwerk van taalscholen.

Een TTO taalreis met sterk inhoudelijk programma

Mosae Group Travel heeft zowel affiniteit met het onderwijs als uitgebreide kennis van vele bestemmingen in binnen- en buitenland. Daardoor is het mogelijk om snel te schakelen en een taalreis op maat te realiseren. Het uitgangspunt is altijd de doelstelling van de reis. Op basis van dit leerdoel komt het reisprogramma tot stand. In ieder geval maakt een verdieping van de taal onderdeel uit van het programma. De leerlingen krijgen ’s morgens taalles en ’s middags wordt het geleerde in de praktijk gebracht tijdens middagexcursies en/of activiteiten.

TTO taalreis Conil de la Frontera

TTO Taalreis Conil de la Frontera

Taalschool Academia Atlantica verzorgt een complete onderdompeling in de Spaanse taal en cultuur in een kleinschalige en familiare sfeer. Daarbij is de bevolking van Conil de la Frontera vriendelijk en behulpzaam. 

Lees meer…

TTO taalreis Canterbury

TTO Taalreis Canterbury

Canterbury, op slechts 30 minuten van Dover, is met haar 35.000 inwoners een compacte, kosmopolitische en overzichtelijke studentenstad. Het centrum heeft een Middeleeuwse uitstraling met mooie, smalle straatjes, pleintjes vakwerkhuizen………….

Lees meer…

TTO Taalreis Eastbourne

TTO Taalreis Eastbourne

De badplaats Eastbourne ligt ten oosten van de hoge krijtrotsen van Beachy Head. Eastbourne is één van de zonnigste plaatsen van Engeland. De stad is een typische Victoriaanse badplaats met een mooie pier en boulevard met Victoriaanse hotels…….

Lees meer…

TTO Taalreis Bath

TTO Taalreis Bath

De prachtige stad Bath is door haar bekende Romeinse badhuizen en spa’s één van de populairste steden van Groot-Britannië. De stad is UNESCO Werelderfgoed en biedt vele bezienswaardigheden. Kortom, voor leerlingen een geweldige stad om ze onder te…..

Lees meer…

TTO Taalreis Leamington Spa

TTO Taalreis Leamington Spa

Royal Leamington Spa is een mooie, welvarende en compacte stad in het hart van Engeland. De stad is gezellig en overzichtelijk. Door de centrale ligging is Leamington Spa ideaal voor het maken van excursies naar….

Lees meer…

TTO Taalreis Keulen

TTO Taalreis Keulen

Keulen ligt met haar 1 miljoen inwoners niet ver van de Nederlandse grens. De stad heeft een historie die meer dan 2000 jaar teruggaat. Deze historie in combinatie met de ligging aan de Rijn en de mooie Altstadt maakt het voor leerlingen……

Lees meer…

Londen

Taalreizen naar onder andere Canterbury

Mosae Group Travel organiseert voor middelbare scholen taalreizen op maat. De meest populair talen voor een taalreis zijn Engels, Spaans, Frans en Duits. Tijdens de taalreis worden de leerlingen ook “ondergedompeld” in het land.

Lees meer…