Op deze pagina vindt u algemene informatie en de toepasselijke voorwaarden van

Mosae Group Travel
Weert 13
6222 PG Maastricht
Telefoon +31-43-3112061
Email info@mosaegrouptravel.nl

KvK nr. 14107317
BTW Nr. NL001824362B05

ANVR

Mosae Group Travel is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. Op alle reizen die wij op onze website en in offertes aanbieden, zijn de ANVR Reizigersvoorwaarden (Reis- en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) en de Aanvullende Voorwaarden van Mosae Group Travel* van toepassing, tenzij wij in de bevestiging/factuur of de offerte uitdrukkelijk hebben aangegeven dat andere voorwaarden gelden.

Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR Reizigersvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

Boekingen voor 1 juli 2018

Indien uw opdracht voor 1 juli 2018 heeft verstrekt en u heeft van ons voor 1 juli 2018 een boekingsbevestiging/factuur ontvangen, dan zijn de ANVR Consumentenvoorwaarden en de Aanvullende Voorwaarden van Mosae Group Travel van toepassing, of de Algemene Voorwaarden Zakelijk. Deze voorwaarden gelden voor alle overeenkomsten die voor 1 juli 2018 zijn afgesloten en kunt u inclusief de algemene informatie hier terugvinden.

Insolventiegarantie ( SGR / SGRZ)

Mosae Group Travel is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ). U kunt dit controleren via de website van de SGR en SGRZ. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling en SGRZ-garantieregeling vallen de door ons aangeboden reizen onder de garantie van SGR of SGRZ. De SGR-garantie en SGRZ-garantie houden in dat de reiziger ervan verzekerd is dat het vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

CF logoCalamiteitenfonds

Mosae Group Travel is aangesloten bij het Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

* Aanvullende voorwaarden Mosae Group Travel

Naast de ANVR Reizigersvoorwaarden zijn op al onze overeenkomsten de Aanvullende Voorwaarden van Mosae Group Travel van toepassing. Deze aanvullende voorwaarden bevatten onder andere de regelingen omtrent betaling, annulering en wijziging van uw boeking. De Aanvullende Voorwaarden van Mosae Group Travel kunt u hier downloaden.

Een complete set van zowel de ANVR Reizigersvoorwaarden inclusief de Aanvullende Voorwaarden van Mosae Group Travel kunt u hier onder downloaden.

Bent u er niet zeker van welke voorwaarden op u van toepassing zijn? In uw offerte en boekingsbevestiging/factuur wordt naar de juiste voorwaarden verwezen. In andere gevallen kunt u contact met ons opnemen.

Algemene vervoersvoorwaarden

Als in uw reis georganiseerd vervoer is inbegrepen, dan maakt Mosae Group Travel uitsluitend gebruik van gerenommeerde vervoerders, waaronder o.a. wordt verstaan luchtvaart-, trein- en ferrymaatschappijen en touringcarbedrijven. In aanvulling op alle op deze pagina genoemde algemene voorwaarden, maken de algemene (vervoers)voorwaarden van deze vervoerders uitdrukkelijk deel uit van het aanbod en/of de overeenkomst. Deze algemene vervoersvoorwaarden kunt u vinden op de website van de betreffende vervoerder. Als extra service bieden wij u via de website van de ANVR een overzicht van de algemene vervoersvoorwaarden van de meeste vervoerders. Deze pagina kunt u hier vinden.

Better Holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de reis niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat reizen waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Bestrijding kindersekstoerisme

Wij steunen actief de ANVR en ECPAT/Defence for children in de bestrijding van kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen jou uit om met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden op www.meldkindersekstoerisme.nl.

Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

ANVR Touringcarclassificatie

ANVR-organisatoren hebben afgesproken de belangrijkste kwaliteitsnormen van de touringcars standaard vast te leggen. Er is onderscheid tussen Tourist Class, Comfort Class en Royal Class. Voor de specifieke verschillen: www.sktb.nl/classificaties.

Roken in de bus
ANVR-reisorganisatoren houden zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Voor rokers is er uiteraard gelegenheid tijdens de stops in de buitenlucht te roken.

Laatst gewijzigd: 1 juli 2018