Een bezoek aan een onderwijscongres zoals de Quest Conference of EAIE

Studiereizen wereldwijd van Finland tot aan Singapore

Gehele organisatie van A to Z van vakinhoudelijk tot aan logistiek

Of alleen logistiek indien de opdrachtgever eigen contacten heeft

Voor overkoepelende schoolorganisaties en onderwijsadviesbureau ’s

Mosae Group Travel neemt de zorg uit handen.


Studiereis schoolleiders

Het motto “een leven lang leren” geldt zeer zeker voor schoolleiders. Een studiereis schoolleiders helpt daarbij. En eigenlijk is het niet zo zeer een kwestie van blijven leren, maar vooral van bijblijven en inspelen op allerlei nieuwe ontwikkelingen die invloed hebben op een goede organisatie van het onderwijs. En dan gaat niet alleen om goed onderwijs, maar ook over zoveel andere onderwerpen. Hoe ga je om met de invloed van ICT? Hoe om te gaan met pestgedrag op scholen? Waarom wordt Finland gezien als gidsland in Europa m.b.t. onderwijs? Hoe goed onderwijs te bieden aan leerlingen die als vluchteling in het Nederlandse onderwijssysteem zijn terechtgekomen? Er zijn al met al dus veel factoren die van invloed zijn op goed onderwijs!

Studiereizen schoolleiders

Studiereizen voor schoolleiders naar het buitenland helpen om antwoorden te vinden op vele (onderwijs)vraagstukken. Ze verbreden de blik van schoolleiders. Schoolleiders doen inspiratie op door in de keuken te kijken van andere onderwijssystemen en daarvan te leren. Leren van Estland dat zich onderscheidt ten opzichte van andere landen door hun visie op de inzet van ICT in het onderwijs. Leren van het Finse onderwijssysteem dat met de inzet van het Kiva anti-pest programma uiterst succesvol is in de bestrijding van pestgedrag op scholen. Leren van het Zweedse onderwijssysteem waar ze veel ervaring hebben met onderwijs aan kinderen van vluchtelingen.

Studiereis schoolleiders: eigen reis of inschrijfreis

De studiereizen schoolleiders kunnen op verschillende manieren worden ingericht. De schoolleider kan inschrijven en meegaan op een bestaande studiereis. Het voordeel van een dergelijke studiereis is dat er dan gereisd wordt met schoolleiders van andere onderwijsorganisaties. Het informele aspect komt dan altijd goed tot zijn recht als schoolleiders ook onderling ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Want hoe gaat de andere schoolleider bijvoorbeeld om met de regelmatige koerswijzigingen in onderwijsbeleid als gevolg van weer een nieuwe politieke koers? Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om een studiereis op maat te maken voor de eigen onderwijsorganisatie. Een dergelijke studiereis heeft als voordeel dat die helemaal voorziet in de behoefte van uw onderwijsorganisatie en kan inspelen op de vraagstukken die nu en in de toekomst voor u actueel zijn.

“Een reisorganisatie kan zich onderscheiden als het misgaat. Nadat de vluchten waren geboekt, werden de data van het programma gewijzigd. Mosae Group Travel heeft toen kunnen regelen dat we kosteloos van vlucht konden veranderen. Kortom, een zeer positieve ervaring”
Ed Overes, Zuyd Hogeschool, faculteit International Business

 

Meer klanten aan het woord

Schoolreizen

Schoolreizen

Lees meer

Studiereis bouwkunde Chicago

Studiereizen

Lees meer

Studiereis voor onderwijsprofessionals

Reizen onderwijsprofessionals

Lees meer

Neem contact op

Via mail

Mail naar Mosae Group Travel via info@mosaegrouptravel.nl of maak gebruik van het contactformulier.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur.                                                                                                                                                                                        Bezoek alleen op afspraak.

Zaterdag en zondag gesloten.

Nieuwsbrief

Klanten

Logo Bernardinus College Logo Broekland College Logo Charlemagne College Logo Fontys Hogescholen Logo Hogeschool Rotterdam Logo Zuyd Hogeschool

 

Alle referenties