Duurzaamheid

Impact op natuur en cultuur
We zijn ons goed bewust van het feit dat toerisme een grote impact heeft op natuur en cultuur.  In positieve, maar helaas ook in negatieve zin.  Om het toerisme op een verantwoorde manier in stand te houden is het erg belangrijk dat bestemmingen bewust en met beleid worden bezocht. Het is dan ook aan ons als reisadviseur om u van bewuste groenere mogelijkheden te voorzien voor uw studie- of schoolreis (en personeelsreis).   

Onze visie over duurzaamheid
Mosae Group Travel vindt een gezond milieu
erg belangrijk. We kunnen natuurlijk gemakkelijk zeggen dat we een duurzame bedrijfsvoering hanteren. En dat we dit implementeren in ons reisaanbod aan de voorkant. Maar handelen we ook daadwerkelijk zo aan de achterkant? Graag delen we onze visie en ook onze werkwijze omtrent duurzaamheid met u. 

Lokaal CO2-uitstoot compenseren
Mosae Group Travel is van mening dat CO2-uitstoot onvermijdelijk is
, ook bij het maken van duurzame en bewuste reizen. Naast een standaard donatie vanuit onze kant, bieden wij onze klanten de mogelijkheid aan om hun CO2-uitstoot extra te compenseren. Wij kiezen hiervoor bewust om te investeren in een lokaal doel. In ons geval, we zijn immers gevestigd in Limburg, gaan we een samenwerking aan met een Limburgse organisatie die dit faciliteert.  Daarover later meer aangezien we nu nog met hen in gesprek zijn (per 11-11-20).  

Wat is lokaal compenseren?
Lokaal compenseren betekent dat we investeren in een lokale organisatie in Limburg. Net zoals het kopen van lokaal geproduceerde producten de ecologische voetafdruk verkleint (door de korte afstand tussen product en klant), geldt dit ook voor lokaal compenseren. Uw en onze financiële bijdrage komt op deze manier ten goede aan de eigen streek. Op deze manier houden we de lijntjes kort en weten wij zeker dat uw financiële bijdrage goed terecht komt.  We zijn van mening dat als iedereen meer lokaal consumeert, de leefwereld overal zal verbeteren.  

Werkwijze omtrent duurzaamheid
Onze w
erkwijze omtrent duurzaamheid is als volgt

  • In onze offerte en reisapp geven wij specifieke aanvullende informatie over verantwoord toerisme en CO2-uitstoot toegespitst op uw aanvraag;