Een bezoek aan een onderwijscongres zoals de Quest Conference of EAIE

Studiereizen wereldwijd van Finland tot aan Singapore

Gehele organisatie van A to Z van vakinhoudelijk tot aan logistiek

Of alleen logistiek indien de opdrachtgever eigen contacten heeft

Voor overkoepelende schoolorganisaties en onderwijsadviesbureau ’s

Mosae Group Travel neemt de zorg uit handen.


Studiereizen Zweden: Kennismaken met vernieuwend onderwijs

Net als Finland mag Zweden een gidsland worden genoemd met betrekking tot het onderwijs. In Nederland is er een ontwikkeling gaande waarbij veel scholen het over een totaal andere boeg gooien: Van klassikaal onderwijs naar gepersonaliseerd onderwijs. Met name Zweden heeft zich op dit gebied ontwikkeld tot een gidsland. Al lang voor Nederland is hier het gepersonaliseerd onderwijs geïntroduceerd. Onderwijs dat aantoonbaar beter aansluit bij de onderwijsbehoeften van individuele leerlingen. Want een ding is duidelijk: Ieder mens en dus iedere leerling is anders. Een studiereis Zweden is een studiereis waar kennis wordt gemaakt met een totaal andere onderwijsvisie.

Studiereis Zweden: maak kennis met Kunskapsskolan

Kunskapsskolan is een van oorsprong Zweeds onderwijssysteem dat in Nederland steeds meer voet aan de grond krijgt. Naast het curriculum staat vooral de ontwikkeling van de leerling centraal. En aangezien iedere leerling anders is wordt er gepersonaliseerd onderwijs ingezet om de individuele leerling te laten groeien als mens. De leerlingen worden als het ware eigenaar van hun eigen leerproces. Gepersonaliseerd onderwijs op basis van de principes van Kunskapsskolan is bewezen succesvol: Leerlingen zijn gemotiveerder, studeren af met hogere cijfers en ze ervaren minder stress aangezien er geen proefwerken worden gegeven en er dus ook geen cijfers worden gegeven.

Het nut van een studiereis Zweden

Vernieuwing levert altijd weerstand op. En dat geldt net zo goed voor het onderwijs. Spreek willekeurig 10 onderwijsprofessionals over een bepaald onderwerp en 10 verschillende meningen zijn het resultaat. Zo ook bij gepersonaliseerd leren. En dus zijn studiereizen Zweden een uitstekend middel om obstakels te overbruggen en om weerstand om te buigen in commitment. Tijdens een studiereis zien betrokkenen met eigen ogen hoe het concept van gepersonaliseerd onderwijs werkt. Gaan ze zelf gesprekken aan met direct betrokkenen die in de dagelijkse onderwijspraktijk met gepersonaliseerd onderwijs te maken hebben. Kortom: Studiereizen Zweden, studiereizen naar het gidsland op het gebied van gepersonaliseerd leren, levert resultaat op!

“Een reisorganisatie kan zich onderscheiden als het misgaat. Nadat de vluchten waren geboekt, werden de data van het programma gewijzigd. Mosae Group Travel heeft toen kunnen regelen dat we kosteloos van vlucht konden veranderen. Kortom, een zeer positieve ervaring”
Ed Overes, Zuyd Hogeschool, faculteit International Business

 

Meer klanten aan het woord

Schoolreizen

Schoolreizen

Lees meer

Studiereis bouwkunde Chicago

Studiereizen

Lees meer

Studiereis voor onderwijsprofessionals

Reizen onderwijsprofessionals

Lees meer

Neem contact op

Via mail

Mail naar Mosae Group Travel via info@mosaegrouptravel.nl of maak gebruik van het contactformulier.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur.                                                                                                                                                                                        Bezoek alleen op afspraak.

Zaterdag en zondag gesloten.

Nieuwsbrief

Klanten

Logo Bernardinus College Logo Broekland College Logo Charlemagne College Logo Fontys Hogescholen Logo Hogeschool Rotterdam Logo Zuyd Hogeschool

 

Alle referenties