23 directeuren, leerkrachten en interne begeleiders hebben een studiereis gemaakt naar de scholen van Jay Marino, de ontwerper van het concept continue verbeteren in het basisonderwijs. Lees hier het reisverslag!

Marijke Broer, eigenaar van Klassepro voor continue verbeteren in het onderwijs


Waar ging de reis naartoe? In welke periode?

Van 3 tot 10 november 2019 maakte Klassepro een studiereis naar Antioch, Illinois, Verenigde Staten.

Waarom deze bestemming? Wat was het doel van de reis?

Klassepro werkt al tien jaar samen met Jay Marino, de ontwerper van het concept continu verbeteren in het basisonderwijs. Wij bezochten daar de scholen die onder de leiding staan van Jay Marino als superintendent in het district Antioch.

Hoeveel personen gingen mee op reis?

De samenstelling van de groep bestond uit: 3 trainers van Klassepro, 17 directeuren, intern begeleiders en leerkrachten van basisscholen uit Nederland en 3 personen uit Litouwen, verantwoordelijk voor het onderwijs in de hoofdstad Vilnius.

Hoe zag het programma van de reis er in grote lijnen uit?

Zondag was de heenvlucht naar Chicago. Maandag een inhoudelijk programma om elkaar te leren kennen en studiegroepjes te vormen met mensen die dezelfde studievraag hadden. Dinsdag t/m donderdag werden de scholen bezocht in Antioch. Vrijdag en zaterdagochtend was er tijd voor ontspanning in Chicago, waarna we op zaterdagmiddag terug vlogen naar Nederland.

Welke rol speelde Mosae Group Travel in het organiseren van de reis?

De rol van Mosae Group Travel was het regelen van vluchten, zowel vanuit Nederland als Litouwen, het boeken van hotels in Antioch en Chicago. Tevens het regelen van vervoer van en naar het vliegveld m.b.v. een touringcar en het vervoer tussen de scholen m.b.v. drie mini vans.

Hoe heeft u de samenwerking met Mosae Group Travel ervaren?

Absoluut top! Niets op aan te merken! Meedenken en nemen van initiatieven past bij deze organisatie! Een fantastische app voor alle deelnemers en keurige aanlevering van alle reisbescheiden. Bij een evt. volgende studiereis  zou ik direct hetzelfde telefoonnummer intoetsen!