10 leerkrachten van Basisschool De Horizon uit Delft hebben een taalcursus gevolgd bij Pilgrims Language school in Canterbury. Lees hier het reisverslag van de taalreis Canterbury voor docenten in het basisonderwijs!

Marit Bouma, leerkracht en bouwcoördinator, Basisschool De Horizon


Waar ging de reis naartoe? In welke periode?

Canterbury, Verenigd Koninkrijk, februari 2020.

Waarom deze bestemming? Wat was het doel van de reis?

Het doel van de reis was om onze eigen Engelse taalvaardigheid te vergroten. En om nieuwe kennis op te doen rondom de didactiek van Engelse lessen. En waar kun je beter een Engels cursus volgen dan in Engeland zelf? Door de cursus te volgen in een Engelstalig land leerden wij ook buiten de cursusuren.

Hoeveel personen gingen mee op reis?

Ons reisgezelschap bestond uit 10 collega’s van basisschool De Horizon uit Delft. Collega’s uit de onderbouw en bovenbouw gingen mee. Daarnaast nam ook  ondersteunend personeel deel aan de cursus. Wij hebben de cursus ‘Methodology and Language for Primary Teachers Course’ gevolgd. De cursus werd  aangeboden door Pilgrims. Een taalschool met jarenlange ervaring op het gebied van leerkracht trainingen.

Hoe zag het programma van de reis er in grote lijnen uit?

Onze eerste dag was een reisdag. Per vliegtuig en een collega per trein, zijn wij afgereisd naar Canterbury. Na aankomst in Canterbury per taxi kwamen wij bij ons hotel. Het was een buitengewoon fijn hotel dat op loopafstand lag van de cursuslocatie en het centrum van Canterbury. Maandag tot en met vrijdag hebben wij de cursus gevolgd. Naast de cursus hebben wij ook verschillende activiteiten ondernomen. De  stad Canterbury is prachtig. We hebben een stadswandeling gemaakt. Een bezoek gebracht aan de wereldberoemde kathedraal. En ook een echte Engelse high tea kon natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben een leerzame, inspirerende en motiverende week gehad. Een hele bijzondere en mooie ervaring om met collega’s te delen.

Welke rol speelde Mosae Group Travel in het organiseren van de reis?

Mosae Group Travel heeft voor ons de logistieke zaken rondom de studiereis tot in de puntjes verzorgd. De reis en het verblijf in Canterbury zijn hierdoor aangenaam verlopen. Mosae Group Travel heeft ervoor gezorgd dat wij ons niet druk hoefden te maken over logistieke en praktische zaken. Hierdoor konden wij ons optimaal op de cursus konden richten. We konden genieten van een bijzondere ervaring.

Hoe heeft u de samenwerking met Mosae Group Travel ervaren?

Ik heb de samenwerking met Mosae Group Travel als erg prettig ervaren. Betrouwbaar, persoonlijk, flexibel en kundig zijn enkele woorden die ik Mosae Group Travel zou willen aanschrijven. Wanneer wij in de toekomst opnieuw een studiereis maken zullen wij zeker opnieuw gebruik maken van hun diensten. Een aanrader!

Meer informatie over een taalreis Canterbury voor docenten uit het basisonderwijs? Vraag hier voor meer informatie en laat u informeren over wat Mosae Group Travel voor u kan betekenen.