22 leerkrachten van Basisschool De Tweemaster hebben een taalcursus gevolgd bij Pilgrims Language school in Canterbury. Lees hier het reisverslag!

Erika van Rooij, Vroeg Vreemde Talen Coördinator Basisschool De Tweemaster Leiden


Waar ging de reis naartoe? In welke periode?

Canterbury van 13 t/m 18 oktober 2019

Waarom deze bestemming? Wat was het doel van de reis?

Het team leerkrachten van de Tweemaster volgde in Canterbury een cursus Clil. We wilden weten hoe we Engelse les/les in het Engels meer in ons onderwijs kunnen integreren. Daarbij hebben we deze dagen onze eigen vaardigheid van de Engelse taal bijgespijkerd. Grammaticaal als met woordenschat zijn we weer geüpdatet.

Hoeveel personen gingen mee op reis?

We gingen met 22 man/vrouw van Basisschool de Tweemaster.

Hoe zag het programma van de reis er in grote lijnen uit?

Wij begonnen ‘s morgens om 8 uur met het ontbijtbuffet in het hotel. Om 9 uur begonnen de lessen.  Van 9 uur tot 16 uur lessen. De lessen duurden 1,5 uur en we hadden om 10.30 uur een half uur koffiepauze en om 12.30 tot 14 uur lunchpauze.  De lessen waren op een locatie die ongeveer 2 minuten afstand van het hotel af lag. De lunch hebben we iedere dag in het centrum genuttigd. Er waren verschillende mogelijkheden op loopafstand. Na 16 uur hadden we vrije tijd. Er was een historische rondtoer georganiseerd en we hadden de tijd om in verschillende winkels materialen voor onze klassen/groepen aan te schaffen. ’s Avonds hebben we gedineerd in verschillende restaurants, in het centrum en ook op ongeveer 10 minuten lopen van het hotel.

Welke rol speelde Mosae Group Travel in het organiseren van de reis?

Mosae Group Travel is geadviseerd door de organisatie Pilgrims English Language School. Deze organiseerde de lessen van ons. Mosae Group Travel heeft de tickets, de hotelreservering, de wijzigingen op het laatste moment en het restaurant voor de eerste avond gereserveerd. Zij hebben ons geadviseerd naar eigen ervaringen met het hotel. Eventuele vragen van ons uit konden ze prima beantwoorden. Dit bleek naderhand ook naar waarheid te zijn beantwoord.

Hoe heeft u de samenwerking met Mosae Group Travel ervaren?

Ik heb de samenwerking als prima en prettig ervaren. Er werd direct gereageerd op vragen of opmerkingen. Er werd meegedacht en actie ondernomen als dit nodig was. Ik heb de samenwerking als vertrouwd ervaren. Ondanks de afstand voelde het alsof Mosae Group Travel altijd dichtbij was.