Reisverslag studiereis Hamburg

We hebben samen met Mosae Group Travel een reis naar Hamburg georganiseerd in de tweede week van Maart 2014.

Hamburg is gekozen omdat het voor de groep ( 4e jaars studenten Built Environment) een zeer interessante stad is waar veel ontwikkelingen zijn. Dat Hamburg de 7 jaren daarvoor een IBA (Internationale Bau Ausstellung) had georganiseerd was een duidelijke meerwaarde.
Vanuit de opleiding Built Environment gingen 68 studenten en 4 docenten mee. De studenten had de profielen Bouw (Architectuur en Bouwtechniek) , Bouwmanagement, Civiel Management, Civiele Techniek en Bouwtechnische bedrijfskunde. Alle studenten doen dit in het kader van hun afstuderen aan Zuyd Hogeschool.

We zijn op maandag met de bus naar Hamburg gegaan vanuit Heerlen. De terugreis was vrijdagavond. Tussentijds hadden we een programma waarin we o.a. de IBA werken bezocht hebben, de nieuwe ontwikkelingen in Speicherstad en Hafencity, renovatieprojecten, de Metrowerken en waterprojecten. Er was nog voldoende ruimte over voor een prettige kennismaking met de stad!

Mosae Group Travel heeft zowel de huisvesting als het vervoer met de bus geregeld. Daarnaast heeft Mosae Group Travel de metrokaarten geregeld. Verder ook nog ons van goede adviezen voorzien met betrekking tot de te bezoeken projecten en avondactiviteiten.

De samenwerking met Mosae Group Travel was uitstekend. Alles was goed georganiseerd en prettig geregeld. Het was niet de eerste keer dat we samen iets organiseerden en telkens naar tevredenheid. Zelfs het weer was uitstekend! Samenwerken met Mosae Group Travel is zeker een aanrader!

Ir. H. Verreussel
Senior Docent Built Environment
Zuyd Hogeschool

studiereis Hamburg Zuyd Hogeschool