Boedapest goedkoopste kamers

Wie goedkoop wil slapen is in Europa het best uit in Boedapest. Dit blijkt uit de Hotel Price Index. Deze berekende de gemiddeld betaalde prijs per sterrenkwalificatie in Europese topsteden tijdens de eerste helft van 2011. Hotelprijzen liggen over het algemeen het laagst in Oost-Europese steden.  Warschau biedt de voordeligste luxe. Reizigers betaalden er gemiddeld 90 euro voor een nacht in een vijfsterrenkamer. Na Warschau blijkt Boedapest de goedkoopste vijfsterrenbestemming te zijn met een gemiddelde kamerprijs van 111 euro per nacht. De populaire stad aan de Donau was ook in de overige sterrensegmenten de goedkoopste bestemming. Reizigers betaalden in Boedapest voor een viersterrenkamer gemiddeld 69 euro per nacht, voor drie sterren 51 euro en voor een nacht in een tweesterrenhotel slechts 31 euro.

Europese trekpleisters

Ook andere Europese trekpleisters bleken voordelig in verschillende sterrenklassen. Lissabon, Helsinki en Berlijn in het topsegment, voor een vijfsterrenkamer in deze steden betaalden reizigers respectievelijk 122 euro, 127 euro en 132 euro per nacht. Als het om viersterrenovernachtingen gaat, wordt Boedapest gevolgd door Praag en Warschau (gemiddeld 77 euro per nacht). Dan volgen Berlijn (80 euro) en Lissabon (81 euro). Voordelige driesterrenhotels zijn behalve in Boedapest ook te vinden in Tallinn (53 euro), Berlijn en Lissabon (61 euro) en Praag (62 euro). In het tweesterrensegment wordt Boedapest gevolgd door Tallinn (48 euro), Madrid en Praag (54 euro) en Istanbul (56 euro).

duurste Europese hotelstad

Ook Dublin is een voordelige stedentripbestemming. De Ierse hoofdstad behoort in alle sterrensegmenten tot de tien voordeligste hotelsteden van Europa. Amsterdam is één van de duurdere populaire stedentripbestemmingen van Europa. Voor een vijfsterrenkamer betaalden reizigers er gemiddeld 201 euro per nacht. Voor vier-, drie- en tweesterrenkamers in Amsterdam werd respectievelijk 140 euro, 111 euro en 95 euro per overnachting betaald. Genève was met afstand de duurste Europese hotelstad tijdens de eerste helft van dit jaar. Reizigers betaalden er gemiddeld 366 euro voor een vijfsterrenkamer.