In het najaar van 2017 zijn 103 leerlingen van het derde leerjaar Stella Maris College Valkenburg VMBO naar Parijs geweest. Het was een reis die naast educatie tevens ontspanning heeft geboden.

Verslag door Jeroen Vreuls, Docent Economie, Stella Maris College Valkenburg


Waar ging de reis naartoe? In welke periode?

Wij hebben via Mosae Group Travel een reis naar Parijs gemaakt op 11 en 12 oktober 2017.

Waarom deze bestemming? Wat was het doel van de reis?

We hebben gekozen voor een bestemming die niet al te ver was met onze 3de jaars VMBO-leerlingen. Tevens wilden wij plezier en educatie beiden in de reis verwerken. Met Disneyland Parijs en alle bezienswaardigheden in Parijs was dit een mooie combinatie.

Hoeveel personen gingen mee op reis?

Wij zijn met 103 leerlingen en 10 docenten op reis gegaan. Het was voor ons het eerste jaar dat deze reis plaats vond. Het was ook de eerste keer dat Mosae Group Travel voor ons een reis had georganiseerd.

Hoe zag het programma van de reis er in grote lijnen uit?

Vertrek naar Parijs – Arc de Triomphe – Eiffeltoren – Les Invalides – Notre Dam – vrije tijd – Louvre (avondbezoek) – hotel – Disneyland Parijs

Welke rol speelde Mosae Group Travel in het organiseren van de reis?

Mosae Group Travel heeft alles voor ons geregeld tijdens deze reis. De bus, het hotel, toegang bij de bezienswaardigheden, Disneyland Parijs etc.

Hoe heeft u de samenwerking met Mosae Group Travel ervaren?

Dit lijkt mij het belangrijkste van alle vragen. De samenwerking is goed verlopen. Wij hebben ten alle tijden contact gehad met één en dezelfde persoon. Namelijk Robert Meij. Robert reageerde altijd snel op onze e-mails en we hebben ook diverse keren telefonisch contact gehad. Wanneer voor ons of voor Robert onduidelijkheden waren, waren die, dankzij het snelle contact, snel opgelost. Ook toen er aan het begin van het schooljaar nog enkele leerlingen bijkwamen heeft Robert dit netjes opgelost en geregeld.
Wij zijn dan ook zeer tevreden over de samenwerking met Mosae Group Travel en ons voornemen is om in de toekomst al onze excursies door hen te laten organiseren.


 

Parijs Oktober 2017

Stella Maris College Valkenburg VMBO 3 – Parijs, oktober 2017

 

Parijs Oktober 2017

Stella Maris College Valkenburg VMBO 3 – Parijs, oktober 2017

 

Parijs Oktober 2017

Stella Maris College Valkenburg VMBO 3 – Parijs, oktober 2017

 

Parijs Oktober 2017

Stella Maris College Valkenburg VMBO 3 – Parijs, oktober 2017