In oktober 2017 hebben leerlingen van het vierde leerjaar en hoger van het Romboutscollege, LVO-Parkstad  de steden Wenen, Auschwitz en Krakau bezocht. Het doel was om vooral een educatieve en daar waar gewenst ook een prettige reis neer te zetten.

Verslag door Gideon Smeets, Docent Duits, Romboutscollege, LVO-Parkstad


Waar ging de reis naartoe? In welke periode?

De reis ging naar Wenen, Auschwitz en Krakau, echter omgekeerde volgorde. Voor het gemak hebben wij het omgedoopt tot de WAK-reis, omdat dit lekker in de mond ligt.

Waarom deze bestemming? Wat was het doel van de reis?

Het doel was om vooral een educatieve en daar waar gewenst ook een prettige reis neer te zetten. Zodoende hebben we ook gekozen voor Auschwitz. Het is toch een bestemming die heel veel indruk maakt en heel veel stof tot nadenken geeft. Ook zul je hier niet zo snel met je vrienden naar toe gaan als tiener, waardoor het een ideale bestemming is om met school in het licht van een studiereis te maken.

Verder wilden we ook veel aandacht schenken aan de Duitse taal. En cultuur. Dit kwam in zijn geheel stevig aan bod in Wenen.

Hoeveel personen gingen mee op reis?

Er gingen in totaal 45 leerlingen mee en vier begeleiders (docenten). Deze leerlingen zitten in leerjaar vier en hoger, verschillend van de mavo, havo tot aan vwo.

Hoe zag het programma van de reis er in grote lijnen uit?

Zaterdag: vertrek naar Krakau

Zondag: rondleiding o.l.v. Nederlandstalige gids door centrum van Krakau

Maandag: bezoek Auschwitz en Auschwitz-Birkenau

Dinsdag: bezoek aan fabriek van Oskar Schindler (Schindler’s List) en vertrek/aankomst Wenen

Woensdag: bezoek Schloss Schönbrunn en rondleiding door centrum van Wenen

Donderdag: bezoek Prater en wederom centrum van Wenen

Vrijdag: aankomst in Brunssum, Nederland

Welke rol speelde Mosae Group Travel in het organiseren van de reis?

Mosae Group Travel heeft de gehele reis georganiseerd, van overnachtingen tot buschauffeur, tot warme maaltijd, tot excursies naar en in Auschwitz/fabriek Schindler’s List/Schloss Schönbrunn etc.

Hoe heeft u de samenwerking met Mosae Group Travel ervaren?

De samenwerking met Mosae Group Travel was werkelijk uitstekend. Er werd en wordt volop meegedacht en gebrainstormd. Ze zijn pro-actief. Geen enkele keer een afwachtende houding hebben ze aan de dag gelegd. Er is een snelle en adequate communicatie. De prijs-kwaliteitsverhouding is ook goed. Je krijgt voor een zeer redelijke prijs een goede kwaliteit. Er is persoonlijke belangstelling voor de school (in dit geval) door een kennismakingsgesprek te hebben met de klant.

Kortom: ik kan werkelijk geen negatief punt opmerken en zou en zal de volgende keer weer een beroep doen op Mosae Group Travel.


"Rombouts College Brunssum – WAK Reis (Wenen, Auschwitz en Krakau), november 2017

Rombouts College Brunssum – WAK Reis (Wenen, Auschwitz en Krakau), november 2017

"<yoastmark

 

"<yoastmark

 

"<yoastmark

 

"<yoastmark