Reisverslag studiereis Boedapest, Zuyd Hogeschool faculteit European Studies

Op zondag 9 november vertrok een groep van 7 vierdejaarsstudenten van de faculteit European Studies samen met 2 docenten voor een vijfdaagse studiereis naar Boedapest. Een boeiende reis waarvan het programma aansloot op de collegereeks van het vak Central and Eastern Europe, dat de meeste studenten voorafgaand aan de reis hadden gevolgd.

Activiteiten

Een intensieve reis voor de studenten. Behandelde theorie uit de colleges en de praktijk vloeiden in elkaar over. Tijdens de reis bezocht de groep de partner universiteit IBS, het Nederlandse consulaat en de Kamer van Koophandel. Ook het Hongaarse Parlement en natuurlijk alle highlights van Boedapest. Boedapest is een prachtige stad! WE bezochten het sprookjesachtige Fishermans bastion en de Heroes Square. Verder nog de architectonisch bijzondere Chain Bridge en het Vajdahunyad kasteel. Op de laatste dag werd er fieldresearch gedaan. Dit door middel van vragen te stellen aan de inwoners van Boedapest over hun land, gebruiken en gewoontes.

Mosae Group Travel gaf ons veel tips over Boedapest. Dankzij hun service hebben we in zeer korte tijd dit mooie programma kunnen realiseren. Mosae Group Travel regelde verder voor ons het vervoer naar de luchthaven (zowel in Nederland als in Hongarije), de vluchten en het hotel. Wij zijn zeer tevreden over onze ervaring met Mosae Group Travel. Om samen met onze docenten deze reis te maken voelde voor ons als de spreekwoordelijke ‘kers op de taart’.

Vivian Garos
Vierdejaarsstudent European Studies
Zuyd Hogeschool

Foto boedapest