Waar ging de reis naartoe? In welke periode?

Wij zijn op woensdagavond 17 december 2014 vertrokken naar het plaatsje Hart. Terugkomst was op maandagochtend 22 december.

Waarom deze bestemming? Wat was het doel van de reis?

Wintersportreis voor leerlingen. Bestemming was gebaseerd op prijs, de sneeuwzekerheid van het gebied en afstand/reistijd.

Hoeveel personen gingen mee op reis?

In totaal waren er 68 leerlingen en 8 docenten. Alle leerlingen zitten in de derde klas verdeeld over 11 klassen van het havo, atheneum en gymnasium van het Bernardinuscollege.

Hoe zag het programma van de reis er in grote lijnen uit?

Woensdagavond vertrek richting Oostenrijk. Op donderdagochtend na aankomst was er ontbijt en omkleden het hotel. Vervolgens met de bus richting het skiverhuur waar we alle materialen hebben opgehaald. Daarna begonnen we aan de eerste skidag. Bij terugkeer kregen de leerlingen hun kamers toegewezen. Daarna hadden ze tijd om te relaxen tot het gezamenlijke avondeten. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn we weer gaan skiën in het gebied Zell am Ziller. Na het avondeten hadden we een verplicht avondprogramma voor de leerlingen. Op de laatste dag, de zondag, zijn we eerst gaan skiën. Daarna het materiaal gaan terugbrengen naar het verhuurbedrijf. Bij terugkeer in het hotel konden de leerlingen nog even douchen/omkleden. Na het avondeten zijn we weer richting Nederland gegaan.

Welke rol speelde Mosae Group Travel in het organiseren van de reis?

Mosea Group Travel was de organisator van deze reis. Zij hebben alles geregeld van busvervoer, verblijf, skipassen en skiverhuur.

Hoe heeft u de samenwerking met Mosae Group Travel ervaren?

Ik vond het een fijne samenwerking. Er heeft goed overleg plaatsgevonden ter voorbereiding, Mosae Group Travel was zeer betrouwbaar, afspraak is afspraak. Voor het vertrek heeft een kort overlegmoment plaatsgevonden waarbij alles besproken werd. Ook op locatie was alles prima geregeld. De reis verliep zoals gewenst.
De reis was perfect verlopen, alles is prima gegaan. Ook de kwaliteit van het eten was goed. Verder ook complimenten aan het hostel en de chauffeur. De kinderen hebben een supertrip gehad!

Sander Persoon
docent LO
Bernardinuscollege Heerlen

Voor een uitgebreid verslag zie de Facebookpagina van deze reis:
www.facebook.com/bernardinuscollege.skikamp.9

bernardinus.skigroep

bernardinus.snowboardgroep

bernardinus.lift