Leerlingen van Bernardinuscollege, Heerlen hebben medio januari een skikamp gehouden in Hochoetz-Kühtai. Lees hier het reisverslag!

Femke Heinink, docent LO  Bernardinuscollege en organisator


Waar ging de reis naartoe? In welke periode?

In de periode 13 januari tot en met 18 januari zijn wij, net als vorig jaar, naar het skigebied Hochoetz-Kühtai geweest. Aangezien het veel had gesneeuwd zijn we in totaal drie dagen geweest in het gebied Hochoetz en één dag in Kühtai.

Waarom deze bestemming? Wat was het doel van de reis?

Deze bestemming werd ons aangereikt door Mosae Group Travel. Het doel van deze reis was om leerlingen uit leerjaar 3 kennis te laten maken met skiën/snowboarden.

Hoeveel personen gingen mee op reis?

Tijdens deze reis zouden 78 leerlingen en 9 begeleiders meegaan. Helaas hebben er twee leerlingen afgezegd, waardoor wij uiteindelijk met een groep van 76 leerlingen en 9 begeleiders vertrokken richting Oetz.

Hoe zag het programma van de reis er in grote lijnen uit?

Elke ochtend werden de leerlingen om 08.00 verwacht bij het ontbijt om vervolgens om 08.45 te vertrekken richting het skigebied. Rond 12.00/13.00 gingen de skigroepjes lunchen, meestal spraken verschillende groepjes met elkaar af om samen te lunchen. De ski-dag was meestal rond de klok van 15.30/16.00 uur afgelopen. Het avondeten stond altijd netjes om 18.30 uur klaar en bestond altijd uit een prima driegangenmenu. Het avondprogramma bestond uit een spellenavond en een Quizavond, waar leuke prijzen te winnen waren.

Welke rol speelde Mosae Group Travel in het organiseren van de reis?

Mosae Group Travel heeft ons al het werk uit handen genomen wat betreft het regelen van de accommodatie, de busreis, skiverhuur etc. Wij hoefden ons alleen nog maar bezig te houden met de administratie, verwerken van de gegevens en het gezelschap op het kamp zelf.

Hoe heeft u de samenwerking met Mosae Group Travel ervaren?

De samenwerking met Mosae Group Travel verliep soepel. De communicatie was fijn en we konden elkaar makkelijk bereiken. Ook als er nog zaken geregeld moesten worden, werd dit snel opgepakt.