De Rotterdamse Academie van Bouwkunst van de Hogeschool Rotterdam, uitgeroepen tot beste Academie van Bouwkunst in Nederland, werkt al jaren samen met Mosae Group Travel voor haar jaarlijkse studiereizen.

Lees hier het reisverslag van Alenka Milward over de studiereis naar Japan die dit jaar in mei plaatsvond.

studiereis.Japan.15

Wat was de bestemming van de reis en wanneer vond de reis plaats?

Japan, van 8 t/m 17 mei 2015

Waarom deze bestemming? Wat was het doel van de reis?

Hoofddoel was het bezoeken van één van de grootste metropolen ter wereld: Tokyo. Daarnaast hebben we ook Osaka en Kyoto bezocht.

Hoeveel personen gingen mee op reis? Indien van toepassing aantal klassen, hoeveelste jaar en de naam van de opleiding of organisatie noemen.

Totaal: 43
Het gezelschap bestond uit studenten van alle jaren (eerste t/m vierdejaars) van de masteropleidingen Architectuur & Stedenbouw, stafleden, alumni en docenten.

Hoe zag het programma van de reis er in grote lijnen uit?

4,5 dagen Tokyo
1 dag Osaka
1 dag Kyoto
1 dag naar keuze te besteden in Kyoto, Osaka of Kobe

Een studiereiscommissie, vertegenwoordigd door architectuur- en stedenbouwstudenten en stafleden, heeft een inhoudelijk programma samengesteld. Het programma, praktische informatie en inhoudelijke toelichting op projecten zijn in tekst en beeld zijn gebundeld in een reisgids. Het programma was toegespitst op moderne en traditionele architectuur, stedenbouw (winkelen, wonen, werken, recreatie, van straat tot wijk) en landschap.

Welke rol speelde Mosae Group Travel in het organiseren van de reis?

Wij werken al jaren met plezier samen met Mosae Group Travel voor de organisatie van onze studiereizen. Op basis van data en onze wensen hebben zij de vluchten, accommodatie in Tokyo en Osaka, en de treinreis van Tokyo naar Osaka verzorgd, tegen een zo’n aantrekkelijk mogelijke prijs met behoud van kwaliteit. Ze zijn contactpersoon voor externe partijen (vliegmaatschappij, hostel en reisbureau op locatie) en zorgen dat de juiste gegevens en informatie bij de betrokkenen wordt aangeleverd. Informatie wordt helder aangeleverd en de communicatie verloopt heel prettig.

Hoe heeft u de samenwerking met Mosae Group Travel ervaren?

De samenwerking is vertrouwd en ze zijn in staat om kritisch te blijven op kwaliteit in verhouding tot de kosten, en met ons mee te denken. We benaderen hen dan ook graag weer voor toekomstige studiereizen!

Alenka Milward
Coördinator Logistiek en Communicatieadviseur
Rotterdamse Academie van Bouwkunst

18600664792_1a63eccf52_k

studiereis.Japan.6

studiereis.Japan.11

studiereis.Japan.5

studiereis.Japan.8

studiereis.Japan.20

studiereis.Japan.18

studiereis.Japan.13

studiereis.Japan.7

studiereis.Japan.19