Onderwijsprijs Limburg naar bs Heihorst en BC Broekhin

          logo-deheihorst

Onderwijsprijs Limburg naar bs Heihorst en BC Broekhin.

Basisschool De Heihorst uit Heibloem en Bisschoppelijk College Broekhin Jenaplan uit Swalmen en Reuver zijn de winnaars van de Onderwijsprijs Limburg 2015-2017. De scholen dingen nu mee naar de Nationale Onderwijsprijs.

Tentoonstelling

De Heihorst krijgt de prijs omdat de basisschool een kunst- en cultuurproject heeft uitgevoerd, waaraan alle leerlingen meedoen. Daarbij stond het verstevigen van de band tussen het dorp en de school centraal. Zo richtten ze een fototentoonstelling in over alles wat het dorp te bieden heeft en zijn inwoners worden uitgenodigd om gastlessen te komen geven.

Excursie Berlijn

Broekhin wint in de categorie voortgezet onderwijs met het project ‘Berlin’. De leerlingen zijn op excursie naar Berlijn geweest hebben gesproken met een voormalige DDR-soldaat. Hij is een ex-gevangene van een stasi-gevangenis die mensen hielp met vluchten door een tunnel van Oost naar West. Ook hebben ze op school een symposium gehouden over de tunnelvluchten. Op deze school is Duits een verplicht vak voor de vmbo-leerlingen.Hans Teunissen, gedeputeerde Ruimte en Onderwijs van de provincie Limburg, reikt op 12 januari 2017 de tweejaarlijkse prijs uit op de winnende scholen.

Bron: www.1limburg.nl

Door |2018-06-08T08:53:26+01:007 december 2016|onderwijsnieuws|