Londen

Bruisende stad vol tradities en trends

Londen

Bruisende stad vol tradities en trends

Bij Mosae Group Travel geen voorbeeld programma’s op de website, maar een gratis vrijblijvende offerte op maat.

Highlights

 • Boottocht over de Theems

 • Tower Bridge

 • Jack de Ripper Tour

 • Musical bezoek

 • Rondleiding stadion Chelsea

 • London Eye

 • Tower of London

 • Harry Potter walking tour

 • Hyde Park

 • Westminster

Gratis

 • British Museum

 • uitzicht Sky Garden

 • Museum of London

 • Changing of the Guards

 • National Gallery

 • Tate Modern

 • Stadswandeling

 • Bijwonen opnames BBC

 • Speakers Corner

 • Stand up comedy in Royal Stratford East

Persoonlijke reis App

Gratis Reis App

Voor iedere schoolreis een gratis gepersonaliseerde reis app. Dit is een app (Android & iPhone) waarin docenten eigen informatie ook kunnen laten toevoegen. Men kan tevens de details van de reis te bekijken. Veranderingen in het programma worden automatisch doorgevoerd. 

Bel ons..wij staan u graag te woord.

Bel 043 3112061

Mail ons… u ontvangt snel antwoord.

Vul vrijblijvend het contactformulier in.

Een bruisende stad

Waarom schoolreis Londen? Londen is een stad die 24 uur per dag leeft. Waar altijd wel wat te doen is. Waar men intens heeft geleefd tijdens de Olympische Spelen van 2012 en waar men nu nog intens leeft. Een stad waar plezier wordt gemaakt. Waar traditie en trends hand in hand gaan, waar de “hele” wereld bij elkaar komt. Een stad waarvan iedere oud scholier moet kunnen zeggen: “Schoolreis Londen? Check, heb ik gedaan toen ik op school zat.”

Schoolreis Londen

Een bolwerk van traditie

Dat Londen in het verleden de hoofdstad was een groots Brits Rijk is overal nog goed te zien en te beleven via haar vele tradities. Van de indrukwekkende wisseling van de wacht bij Buckingham Palace tot aan de bekende High Tea’s en van de bekende bolhoeden tot aan schooluniformen van de schoolkinderen.

It all went very smoothly. Ilona and Robert were always quick to respond to mails and questions and to spot where difficulties might arise.

Michele Heuter, Sintermeertencollege Heerlen

Gastronomie

De “magere” culinaire prestaties met alleen fish and chips zijn verleden tijd. Topkoks zoals Gordon Ramsey en Jamie Oliver hebben in Londen hun thuisbasis met restaurants en pubs. In Londen heeft zich een eetcultuur ontwikkeld met gastronomie uit de hele wereld. En daar vallen de traditierijke pubs ook onder.

Schoolreis Londen

Trendy en hip

Vele trends in kleding, muziek en bouwstijlen zijn in Londen geboren. Een aantal buurten hebben een ware transformatie ondergaan tot hippe en trendy wijken. Zo mag wat dat betreft een bezoek aan het hippie-achtige Camden Town en het door de film bekende Notting Hill niet ontbreken. Scholieren vinden beroemde filmlocaties sowieso prachtig.

Bezienswaardigheden

Dat Londen eeuwenlang de hoofdstad is geweest van een wereldrijk is in het straatbeeld goed te zien. Tijdens een schoolreis Londen moet je zeker een kijkje nemen bij de Big Ben en de Houses of Parliament. Daarnaast zijn de Tower Bridge, St. Pauls Cathedral en de Tower of Londen een aanrader. Als laatste topic tijdens een schoolreis Londen is een bezoek aan Buckingham Palace een must-do.

Schoolreis Londen

Modern Londen

Naast de “oude” bezienswaardigheden is er ook een “nieuw” Londen ontstaan met prachtige architectonische hoogstandjes. Indien u van moderne architectuur houdt, dan mag een bezoek aan de Millennium Bridge en de London Eye zeker niet ontbreken. Een plaats waar oud en nieuw elkaar ontmoeten is Canary Wharf.

Musea

Londen telt vele musea die gratis te bezoeken zijn. Onder andere het Natural History Museum, Science Museum, Victoria and Albert Museum, National Gallery, British Museum en het Imperial War Museum. Het komt de prijs/kwaliteit verhouding van de schoolreis ten goede: Deze musea zijn kapstokken waar vele thema’s voor een schoolreis aan kunnen worden opgehangen terwijl het bezoek gratis is.

Parken

Parken brengen rust in de jachtige stad. Een opdracht, een bezoek, rondleiding of een pauze in een park brengt ook rust in een schoolreis. Het centrum van Londen telt ook vele mooie parken zoals Hyde Park met de Kensington Garden en het Regent’s Park. Het zijn stuk voor stuk parken waar de scholieren uren kunnen doorbrengen. Of waar zelfs, zoals in Hyde Park, ook sportactiviteiten kunnen worden georganiseerd.

Schoolreis Londen

Shoppen

Ook hier geldt weer dat traditie en trendy hand in hand gaan in Londen. De beroemde warenhuizen Harrods en Fortnum and Mason en de winkelstraten Bond Street en Regent Street zijn traditierijk en deftig. Old Spitalfields Market, Nottinghill, Covent Garden en Seven Dials (Madonna en Victoria Beckham shoppen hier) zijn hip en trendy. Tijdens veel schoolreizen worden een paar uurtjes vrije tijd gereserveerd bij Covent Garden.

Musicals

In Europa is Londen “the place to be” om musicals te bezoeken. In Theatreland in de West End liggen de theaters deur aan deur. Het aanbod is groot en de kwaliteit is goed. Enkele beroemde musicals die u kunt bezoeken zijn o.a. Joseph and the amazing technicolor dreamcoat, The Lion King en Les Miserables. Er is weliswaar enige creativiteit vereist om met een beperkt budget een musical te bezoeken. Maar aan de andere kant is het de ultieme cultuurbeleving en krijgen de scholieren spelenderwijs les in het Engels.

Schoolreis Londen

Heeft u wel eens aan onderstaande bestemmingen gedacht?

Parijs
Berlijn
Praag
Hamburg
Barcelona

Bel ons..wij staan u graag te woord.

Bel 043 3112061

Mail ons… u ontvangt snel antwoord.

Vul vrijblijvend het contactformulier in.