Praag: Zien is beleven in de Gouden Stad

Offerte of meer info?

De samenwerking met Mosae Group Travel was werkelijk uitstekend. Er werd en wordt volop meegedacht en gebrainstormd. Ze zijn pro-actief.

Gideon Smeets, Romboutscollege, LVO-Parkstad

De Gouden Stad

Praag heeft vele bijnamen: Het Rome van het noorden, de stad met 100 torens en…de Gouden Stad. Praag heeft deze bijnaam te danken aan haar verleden als zetel van goudmakers. Maar ook aan haar prachtige monumentale centrum vol architectonische hoogstandjes van diverse stijlen zoals o.a. de Jugendstil en Barok. Bij vele scholieren zal de stad een eerste sprookjesachtige indruk achterlaten.

Schoolreis Praag

Vijf stadsdelen met een eigen karakter

Het oude stadscentrum bestaat uit 5 stadsdelen die ieder een eigen karakter hebben. De Praagse Burcht, de Oude Stad, de Nieuwe Stad, de Joodse Wijk en de Kleine Zijde hebben allen hun eigen, unieke karakter. Tijdens een eerste bezoek aan Praag is het zeker aan te bevelen alle stadswijken te bezoeken. De leerlingen zullen zich verbazen over de veelzijdigheid en verscheidenheid van de diverse wijken binnen een en dezelfde stad.

Bezienswaardigheden

Verdeeld over de 5 stadswijken zijn ontelbare bezienswaardigheden een bezoek waard. Enkele voorbeelden zijn De Karelsbrug, het Oude Stadsplein met het astronomische uurwerk, het Wenceslasplein, de Sint-Vithus kathedraal, het Gouden Straatje, het Oude Joodse kerkhof, het Tyltheater en de Kruittoren.

Praag

Cultuur en musea

Praag leeft van en leeft voor de cultuur! Overal klinkt muziek en zijn er prachtige concerten in diverse concertzalen en theaters. Zoals het Stavovské Theater waar in 1787 Mozart’s Don Giovanni in première ging. Er zijn vele kunstgalerijen en musea in Praag. De bekendste zijn het Nationaal Museum en het Joods Museum. Praag is bij uitstek de uitgelezen stad om scholieren voor een relatief laag budget kennis te laten maken met cultuur en klassieke muziek.

Winkelen

In Praag kan men goed terecht voor het beroemde Boheems kristal, porselein, houten speelgoed en cd’s met klassieke muziek. In de smalle straatjes in het centrum zijn veel delicatesse – en souvenirwinkeltjes. Rond het Wenceslasplein liggen vele kleine boetiekjes en grote warenhuizen. De mooiste markt van Praag is Staré Mesto.

Schoolreis Praag

Culinair Praag

In vergelijking met andere Europese steden is uit eten in Praag goedkoop. En de keuze is groot. Van traditionele restaurants tot aan trendy restaurants. En van nostalgisch tot kunstzinnig. De plaatselijke “kost” is nogal robuust met goulash, noedels, ossenhaas en zuurkool. Praag staat ook bekend om de mooie koffiehuizen. Een bezoek aan 1 of 2 traditionele restaurants mag niet ontbreken tijdens de schoolreis.

Parken

Praag heeft een aantal parken waar men heerlijk kun genieten. Het park op de Petrinheuvel biedt een mooi uitzicht over Praag. Er gaat een kabelbaan naar de top waar een 60 meter hoge replica van de Eiffeltoren staat. Ook zijn hier diverse tuinen te bezichtigen. Ook de parken rondom het Hvezda Zomerpaleis zijn erg mooi.

Nog enkele interessante tips….

  • Praag per fiets

  • Wallenstein paleis tuin in de Mala Strana wijk

  • Concentratiekamp Theresienstadt

  • Praag stadswandeling

  • Survival Tour

  • Praag vanaf het water

  • Laterna Magika voorstelling….aanrader!

Bel meteen: +31 (0) 43 3112061

Offerte of meer info?

Email ons direct: info@mosaegrouptravel.nl

Heeft u wel eens aan onderstaande bestemmingen gedacht? Geen standaard voorbeelden, maar voor u op maat gesneden offertes voor schoolreizen tegen een scherpe prijs. Mosae Group Travel regelt het voor u.

Parijs
Londen
Berlijn
Hamburg
Barcelona