Parijs: Ontdek en beleef de beroemde Lichtstad

Offerte of meer info?

Robert van Mosae Group Travel heeft meegedacht over de invulling van het programma. Hij heeft Conil ook bezocht dus weet precies welke mogelijkheden er ter plekke zijn.

Miranda van den Brink, Veluws College Walterbosch

Veelzijdig Parijs

Parijs is veelzijdig én spannend. Want voor veel scholieren is Parijs vanwege de Franse taal toch net iets anders dan Londen of Berlijn. Parijs: stad van de liefde, stad van de gastronomie, stad van de mode, stad van grandeur, stad van brede boulevards, stad van trotse Fransen. De sfeer van “la douce France” op slechts een paar uur vanaf Nederland.

Schoolreis Parijs

Openluchtmuseum

Van Montmartre tot Quartier Latin, van Saint-Germain tot Le Marais: De Parijse quartiers (wijken) hebben ieder hun charme. Parijs is een openluchtmuseum met de van oorsprong tijdelijke Eiffeltoren als hét onbetwiste symbool. Een schoolreis naar Parijs zonder een groepsfoto onder de Eiffeltoren is geen schoolreis geweest.

Beroemde musea

Parijs kan zich met recht een museumstad noemen met spraakmakende en opmerkelijke musea. Het meest beroemde museum van Parijs is natuurlijk het Louvre. Maar ook het Picasso museum, Palais de Tokyo, Centre Pompidou, Le Musée d’Orsay of zelfs het Rioolmuseum zijn een bezoek meer dan waard. Afhankelijk van de doelstellingen van de schoolreis is er altijd wel een museum dat aansluit bij deze doelstellingen.

Parijs Oktober 2017

Gastronomie

Eten is voor de Fransen altijd een genoegen des levens geweest. Keuze genoeg in deze stad van de gastronomie! Naast de klassiekers als coq au vin en escargots, verkrijgbaar in de vele brasseries, bistro’s en restaurants, serveren veel restaurants gerechten uit alle windstreken. Een excursie naar de grootste versmarkt van Europa in de voorstad Rungis zal menig scholier voorgoed anders doen denken over voedsel.

Winkelen

Dat er in Parijs eindeloos geshopt kan worden weet iedereen. Louis Vuitton, Chanel en Dior zijn slechts enkele beroemde namen. Als de scholieren tijdens de schoolreis een paar uurtjes vrij hebben kunnen ze urenlang ronddwalen in de gigantische warenhuizen Galeries LaFayette of Printemps. Of shoppen op de boulevards Champs d’ Elysées en Haussmann.

Schoolreis Parijs

Vlooienmarkt

Met meer dan 3000 handelaars heeft Parijs de grootste vlooienmarkt ter wereld. Echt alles is hier verkrijgbaar, van tweedehands kleding tot antieke meubels. De ziel van een land of stad wordt vaak het beste blootgelegd op een markt. Tijdens een schoolreis is een bezoek aan de vlooienmarkt een echte onderdompeling in Parijs.

Disneyland Parijs

Veel schoolreizen naar Parijs zijn niet compleet zonder een bezoek aan Disneyland Parijs. Een bezoek aan Disneyland Parijs staat garant voor een onbezorgd dagje genieten en is voor veel scholieren een welkome afwisseling na een paar dagen Parijs. Eigenlijk is een dag te kort om alle attracties te bezoeken. Aan de andere kant is 1 dag ruim voldoende om balans in de schoolreis te houden.

Nog enkele interessante tips….

  • Boottocht over de Seine

  • Rondleiding achter de schermen van de Eiffeltoren

  • Explor@dome: een interactief hightech museum

  • Cité de la Mode et du Design

  • Aventure Parc Davy Crockett

  • Versailles

  • Catacombes de Paris

Bel meteen: +31 (0) 43 3112061

Offerte of meer info?

Email ons direct: info@mosaegrouptravel.nl

Heeft u wel eens aan onderstaande bestemmingen gedacht? Geen standaard voorbeelden, maar voor u op maat gesneden offertes voor schoolreizen tegen een scherpe prijs. Mosae Group Travel regelt het voor u.

Praag
Londen
Berlijn
Hamburg
Barcelona