Barcelona: de ultieme citytrip

Offerte of meer info?

Mosae Group Travel heeft naar aanleiding van onze specifieke en genuanceerde wensen het vervoer, het onderkomen en de entrees geregeld. Wij vonden het een zeer prettige samenwerking.

Mevr. T. Habets, Bernardinuscollege, Heerlen

Barcelona: veelzijdig en populair

Als gevolg van de Olympische Spelen in Barcelona in 1992 heeft de stad een ware metamorfose ondergaan. Anno nu is Barcelona een veelzijdige, mediterrane stad. Een stad die terecht in vele overzichten als de absolute nummer 1 naar voren komt als populairste citytrip in Europa. Een veelzijdige stad voor een veelzijdige schoolreis.

Schoolreis Barcelona

Bezienswaardigheden

Wie aan Barcelona denkt, denkt aan de boulevard Ramblas, de wijk Barri Gotic met haar kathedraal, nauwe straatjes en pleintjes en de werken van Gaudí. De bekendste daarvan is misschien wel de Sagrada Familia. Ook de wijk El Borne, de berg Montjuïc, het monument Colon en de kerk Santa Maria del Mar zijn zeer de moeite waard.

Gaudi

De architect Gaudí heeft nadrukkelijk zijn stempel gedrukt op het straatbeeld van Barcelona. Zijn bijzondere bouwstijl moet gezien worden bij een schoolreis naar Barcelona. Zijn bekendste bouwwerken in Barcelona zijn de kathedraal Sagrada Familia, Parque Güel en de huizen Casa Battló en Casa Milà aan de Passeig de Gràcia.

Schoolreis Barcelona

Culinair Barcelona

Alhoewel alle wereldkeukens in Barcelona vertegenwoordigd zijn, voert de mediterrane keuken toch de boventoon. Overal in de stad zijn er karakteristieke tapasbarretjes tapas. Ook voor een beperkt budget kan er tijdens de schoolreis naar Barcelona geproefd worden van de lokale keuken. Een bezoek aan de overdekte voedselmarkt La Boqueria laat de scholieren het culinaire Barcelona zien.

Zon, zee en strand in de stad

Barcelona is een van de weinige kuststeden met een echt strand. Het strand, de Olympische haven en de boulevard vol barretjes en restaurantjes garanderen een perfecte combinatie van strand- en stedenvakantie. ’s Morgens een rondleiding door een museum en ’s middags sportdag op het strand of gewoon lekker genieten van het heerlijke strandleven.

Schoolreis Barcelona

Hip, trendy en jong Barcelona

Dé hotspots voor hip, trendy en jong Barcelona zijn El Borne, de strandboulevard en de Olympische haven. In de wijk El Borne zijn vele hippe en trendy winkeltjes, restaurantjes en barretjes te vinden. Aan de strandboulevard en de Olympische haven liggen vele design horeca gelegenheden waar het tot in de kleine uurtjes genieten is.

Musea

De 25 grootste en bekendste musea van Barcelona bieden voor elk wat wils. De allerbekendste musea van de stad zijn: het Gaudí museum, het Picasso museum en het Miró museum. Bijna bij iedere schoolreis staat een bezoek aan minstens 1 van deze musea gepland. Daarnaast is zeker het FC Barcelona museum en het Centrum voor hedendaagse Cultuur interessant.

Schoolreis Barcelona

Parken

Parken brengen rust in de jachtige stad. Een opdracht, een bezoek, rondleiding of een pauze in een park brengt ook rust in een schoolreis. Het bekendste park in Barcelona is Parque Güel. Het heeft mooi fonteinen, tuinen, gebouwen en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Het is ook goed toeven in Parc de la Ciutadella dat in 1888 werd geopend voor de wereldtentoonstelling. Ook de 173 meter hoge stadsberg Montjuïc heeft veel parken en tuinen.

FC Barcelona

FC Barcelona is meer dan een club. De club is hét uithangbord van de Catalaanse identiteit. De bewogen geschiedenis en de successen van de club zijn allemaal te bewonderen in het museum van de club. Het museum ligt in de catacomben van het stadion Nou Camp: het grootste van Europa met bijna 100.000 plaatsen. Dit maakt de club een prachtige kapstok om politiek en geschiedenis aan te snijden tijdens een schoolreis naar Barcelona.

Schoolreis Barcelona

Nog enkele interessante tips….

  • Boottocht door de haven

  • Bezoek bergklooster Montserrat

  • Aquarium Barcelona

  • Barcelona Highlights per fiets

  • Bezoek Olympisch Dorp 1992

  • Wandelroute in El Gòtic (Gotische wijk)

  • Techniek museum CosmoCaixa

Bel meteen: +31 (0) 43 3112061

Offerte of meer info?

Email ons direct: info@mosaegrouptravel.nl

Heeft u wel eens aan onderstaande bestemmingen gedacht? Geen standaard voorbeelden, maar voor u op maat gesneden offertes voor schoolreizen tegen een scherpe prijs. Mosae Group Travel regelt het voor u.

Parijs
Londen
Praag
Berlijn
Hamburg